روستاي انبوه با موقعيت دره‏اي ـ دامنه‏اي و اقليم معتدل از زيبايي‏هاي كم نظير و جلوه‏هاي دل‏انگيزي برخوردار است. مناظر و چشم‏اندازهاي ارتفاعات سرسبز، سواحل و حواشي رودخانه با باغ‏هاي ميوه، در فصول بهار، تابستان و پاييز زيبايي منحصر به فردي مي‏يابد و دوستداران طبيعت را به سوي خود جلب مي‏كند. رودخانه پرآب شاهرود كه يكي از شاخه‏هاي رودخانه سفيدرود است در ميان دره كنار روستا جريان دارد و حواشي آن در فصول بهار و تابستان، محل مناسبي براي گذران اوقات فراغت گردشگران است.
ارتفاعات پيركوه، كه روستا را در بر گرفته‏اند، پوشش گياهي تنكي دارد و در بهار و تابستان، انواع گياهان دارويي در آن مي‏رويد و مورد استفاده مردم قرار مي‏گيرد. اين ارتفاعات در تمام طول سال، ميزبان كوهنوردان و علاقمندان به طبيعت كوهستان است.
قلعه چيمارود و پل انبوه دو اثر تاريخي مهم پيرامون روستاست. پل انبوه كه به پل شاهزاده تي‏تي خانم نيز معروف است، در فاصله 3 كيلومتري روستاي انبوه، بر روي رودخانه شاهرود بنا شده و يكي از عجايب معماري استان گيلان است.
نقل است كه دو برادر و خواهر، از خاندان سلاطين گيلان، اين پل را ساخته‏اند كه گويا در قزوين (مركز حكومت وقت) زنداني بودند و به ديلمان فرار مي‏كنند و پس از عبور از رودخانه شاهرود تصميم مي‏گيرند بر روي آن پلي بسازند. معماري اين پل، بسيار زيبا است و مصالح اصلي آن آجر و گچ سرندي است، در پايه‏هاي اصلي پل نيز از سنگ و ملاط ساروج استفاده شده و جان‏پناه‏هايي نيز دارد. اهميت ساخت و معماري پل انبوه، در يك طاقي بودن آن است كه آب شاهرود از زير آن عبور مي‏كند.
مردم روستاي انبوه در اعياد مذهبي قربان، فطر و غدير به جشن و سرور و در ايام محرم و وفات ائمه به عزاداري مي‏پردازند. در آستانه سال نو به پيشواز عيد باستاني نوروز مي‏روند و مراسم سيزده بدر و چهارشنبه سوري را نيز برگزار مي‏كنند.

جشن انار يكي از مهم‏ترين مراسم محلي اين روستاست. اين جشن، در طلوع صبح روز جمعه (يكي از روزهاي 20 الي 25 مهر) هر سال، با نداي «يا الله» پاكاركرپي ـ كسي كه به مدت يك سال از طرف باغداران، براي نگهباني از باغات انار انتخاب شده است ـ برگزار مي‏شود. در اين روز، تمام مردم روستا (حتي كساني كه بيرون از روستا زندگي مي‏كنند) براي كمك و چيدن انار به روستا مي‏آيند و با وسيله نقليه به سمت باغات انار حركت مي‏كنند. انجام اين مراسم تا غروب طول مي‏كشد.


مراسم عروسي در روستا هنوز به شيوه قديم و سنتي با رسوم و آيين‏هاي خاص آن برگزار مي‏شود.
موسيقي و انواع آواها و آهنگ‏هاي محلي در مراسم عروسي و جشن‏ها خوانده مي‏شود و نوازنده ني نيز خواننده را همراهي مي‏كند.
پوشاك غالب مردان روستا، كت و شلوار است ولي تعدادي از آن‏ها از كلاه و نيم تنه نيز استفاده مي‏كنند. زنان روستا، از لباس‏هاي محلي استفاده مي‏كنند. دامن‏هاي پرچين، پيراهن‏هاي بلند، جليقه و روسري، تركيبي از پارچه‏هاي گلدار و زيبا كه به وسيله نوارها و پولك‏هاي رنگي تزيين مي‏شوند، لباس محلي زنان را تشكيل مي‏دهند.
قالي، نمد، جاجيم، گليم، شال و جوراب از رايج‏ترين محصولات صنايع دستي روستاي انبوه است.
غذاهاي محلي گوشتي، مانند كباب و انواع خورشت، به همراه انواع آش و نان محلي در روستا طبخ مي‏شود. مسما (فسنجان) از غذاهاي محلي معروف روستا است.


دسته ها : عمومي
چهارشنبه شانزدهم 9 1390

با سلام خدمت هموطنان عزيز كشور.

در اين وبلاگ ميخوام در مورد روستاي تاريخي انبوه واستون مطلب بذارم و با اين روستاي تاريخي و قشنگ بيشتر آشنا خواهيد شد

دسته ها : عمومي
پنج شنبه هفتم 7 1390
X